THE PRINCIPLES OF INTERCULTURAL COMMUNICATION IN THE MODERN WORLD - Zh.M. Doskhozhina (МЕЖДУНАРОДНЫЙ ЖУРНАЛ ИНФОРМАЦИОННЫХ И КОММУНИКАЦИОННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ, 2024)
Қазіргі жаһандық қоғам контексінде мәдениетаралық комму- никацияны зерттеуге қызығушылықтың өсуі бірқатар факторлардан туындады, олардың ішінде қарқынды көші-қон және мәдени құндылықтардың экспансиясы. Жаһандық процестер, бір жағынан, халықтар мен мәдениеттерді біртұтас өркениеттік кеңістікте жақындатады, бірақ екінші жағынан, дәстүрлі мәдени бірегейлік пен әлеуметтік-мәдени сәйкестендіру тәсілдерінің үдерісіне бай- ланысты. Сондықтан мәдениетаралық коммуникация, түрлі мәдениет өкілдерінің диалогы мен өзара түсіністігі мәселелері бүгінгі әлем мен қоғамда ерекше өзектілікке ие болып отыр.